BBQ Vlees klaarmaken

barbecuevlees recepten

Het beste wat je kunt doen op de barbecue is experimenteren met verschillende vleesrecepten en marinades die je vlees mals en sappig zullen maken. Enkele van onze favoriete bbq-vleesrecepten zijn pulled pork, biefstukpuntjes en gegrilde kippenborsten. Of je nu op zoek bent naar iets eenvoudigs en klassieks of iets meer die perfect zijn voor de zomer vermaak het kan allemaal. 

Bij Boodschappen vind je veel barbecuevlees recepten om inspiratie op te doen.

Hoe barbecuevlees klaarmaken?

Het belangrijkste bij het grillen van vlees is het kiezen van een goed stuk vlees en het goed marineren voor het barbecueën. Omdat bbq-vlees snel gaar is, is het belangrijk dat je het vlees op kamertemperatuur laat komen. 

Kies voor goed vlees als je wilt barbecueën , dit is iets waar je niet op wilt bezuinigen. Kies voor een goed stuk rundvlees, kip of varkensvlees dat geschikt is voor het barbecueën. Als je kiest voor rundvlees, kies dan voor een stuk rood vlees met weinig vet. Dit soort vlees is mals en sappig en zal niet droog worden tijdens het barbecueën. Kip en varkensvlees zijn ook geschikt om te grillen. Deze dienen uiteraard wel doorbakken te zijn.

Voor het beste barbecue-resultaat, kies je ingrediënten op basis van hun smaak en niet zozeer op de hoeveelheid calorieën of vet die ze bevatten. Neem een klein stukje vlees en probeer er zoveel mogelijk smaak aan te geven. Gebruik verschillende soorten sauzen, kruiden en marinades om een bepaald stuk vlees extra smaak mee te geven.

barbecuevlees recepten

Marinade die het vlees meteen heerlijk mals maakt

Een van de beste marinades voor bbq-vlees is een klassieke Italiaanse marinade. Deze marinade is makkelijk te maken en geeft het vlees meteen een lekkere smaak. Doe de volgende ingrediënten in een kom:

  • 2 el olijfolie
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 el zout
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl gedroogde rozemarijn of verse rozemarijnblaadjes
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • 1 tl peper

Meng alle ingrediënten goed door elkaar en giet de marinade over het vlees. Laat het vlees minimaal 2 uur, maar liefst 4-6 uur marineren voordat je het gaat grillen.

Wat deze marinade zo goed maakt is dat het ervoor zorgt dat je vlees mals en sappig blijft tijdens het barbecueën.